Bezmetalna keramika

 

bezmetalna1.jpg bezmetalna2.jpg bezmetalna3.jpg

bezmetalna4.jpg

 

  Cirkonijum je izuzetno čvrta keramika, bele je boje i ne izaziva alergijske reakcije organizma, niti bilo koje druge neželjene reakcije. Pored toga što se koristi u medicini, poznat je i po primeni u svemirskoj tehnologiji. Zahvaljujući njegovoj čvrstini, estetskim karakteristikama i odsutnosti štetnih efekata po organizam, cirkonijum zubne navlake se ističu iznad svih ostalih vrsta.

  

Iskustva pacijenata koji su ugradili bezmetalne cirkonijum krunice su izuzetno pozitivna, te je izrada cirkonijum krunica danas postala stvar prestiža. Od cirkonijuma se izgrađuju krunice i mostovi, ali i implantati.

 

Bezmetalne zubne krunice, poznate i kao cirkonijum krunice, izrađuju se od cirkonijum-dioksida i litijum-disilikata, materijala koji im obezbeđuju mehaničku otpornost i prelamanje svetlosti koje je slično kao i kod prirodnog zuba. Zahvaljujući tome, bezmetalne keramičke krunice su čvrste kao i metalokeramičke krunice, a estetski neuporedivo dopadljivije. U potpunosti su bezbedne po ljudski organizam.

  

Zbog svoje estetske funkcije, bezmetalne keramičke krunice su rešenje bez premca za pacijente koji nemaju prednje zube. Dakle, keramičke krunice od cirkonijuma predstavljaju savršeno rešenje za sve pacijente koji su ostali bez jednog ili više zuba, a žele maksimalan estetski učinak, bezbednost i dugotrajnost.